راهنمای جامع استفاده از سامانه مودیان
ما در این مقاله سعی بر این داشتیم تا توضیح مختصر و مفیدی از آموزش ثبت نام و راهنمای استفاده از سامانه جامع مودیان مالیاتی را برای شما عزیزان فراهم کنیم.
سامانه مودیان مالیاتی که با هدف جمعآوری و یکپارچهسازی اطلاعات مربوط به مؤدیان مالیاتی راهاندازی شده است. در این قانون تاریخهای مشخصی به عنوان فراخوانهای اجرای این قانون اعلام شده که بر اساس آن در هر یک از این تاریخها، گروهی از شرکتها مشمول اجرای قانون پایانههای فروشگاهی و سامانههای مؤدیان شدند.در ادامه، راهنمای کامل قانون سامانه مؤدیان و پایانههای فروشگاهی، مراحل ثبتنام و ورود به سامانه مودیان مالیاتی، دریافت کد یکتا و دریافت فایل امضای الکترونیکی (CSR) و طریقه ارسال اتومات صورتحساب الکترونیک از طریق نرم افزار حسابداری یوتاب را در این مقاله از یوتاب میخوانید.
سامانه مودیان مالیاتی چیست ؟
سامانه مودیان مالیاتی tp.tax.gov.ir، سامانه ای است که از طریق ورود به سایت آن، مودیان مالیاتی مشمول، این امکان را دارند تا برای ثبت نام و ارسال صورت حساب الکترونیکی و اتصال پایانه های فروشگاهی خود به سامانه اقدام نمایند. کلیه صاحبان مشاغل (صنفی و غیرصنفی) و اشخاص حقوقی، ملزم به ثبت نام در این سامانه می باشند.
چه کسانی باید در سامانه مودیان مالیاتی ثبت نام کنند ؟
سامانه مودیان مالیاتی یک سامانه ثبت نام برای افراد حقوقی و حقیقی است که برای مالیات دهی به دولت باید ثبت نام کنند. افراد حقوقی شامل شرکتها، موسسات، سازمانها و سایر موجودیتهای حقوقی هستند، در حالی که افراد حقیقی شامل افرادی هستند که در حال استفاده از داراییهای خود برای اهداف تجاری هستند، مانند کارآفرینان و سایر افرادی که به عنوان مجری فعالیتهای تجاری عمل میکنند. برای مثال، تعدادی از کسانی که باید در سامانه مودیان مالیاتی ثبت نام کنند، عبارتند از:
- شرکتهای تجاری، شرکتهای سهامی خاص و سهامی عام، شرکتهای مسئولیت محدود و سایر شرکتهای حقوقی
- موسسات خیریه، بنیادها و سایر موسسات غیرانتفاعی
- اشخاص حقیقی که به عنوان مجری فعالیتهای تجاری عمل میکنند، از جمله اشخاصی که مشاغل خود را به عنوان مشاغل خودکار، فروشگاه آنلاین، مشاغل خانگی و غیره اداره میکنند.
- افراد حقیقی و حقوقیی که درآمدی دریافت میکنند که باید مالیات پرداخت شود، از جمله درآمدهایی که از اجاره واحدهای مسکونی، درآمدهای حقوق و دستمزد، درآمدهایی که از فروش کالاها و خدمات کسب میکنند و غیره.
- فعالان اقتصادی که در مناطق ویژه اقتصادی مستقر هستند و حجم معاملات سالانه آنها از مبلغ پیشنهادی هیات وزیران بیشتر باشد.
لطفا توجه داشته باشید که لیست بالا فقط یک فهرست کلی است و ممکن است در موارد خاصی، افراد دیگری نیز موظف به ثبتنام در سامانه مودیان مالی باشند.
مراحل ثبت نام در سامانه مؤدیان مالیاتی
ثبت نام در نظام مالیاتی و تشکیل پرونده
ثبت نام در نظام مالیاتی و تشکیل پرونده مالیاتی است، به احتمال بسیار زیاد قبلاً توسط شما انجام شده تا بتوانید مالیات عملکرد سالانه شرکت خودتان را پرداخت کنید. اگر هنوز پرونده مالیاتی خودتان را در سامانه ملی خدمات مالیاتی تشکیل ندادهاید، باید برای ثبت نام به سایت tp.tax.gov.ir مراجعه کنید.پس از ثبت نام در این سامانه آموزش های زیر را دنبال کنید.
دریافت گواهی سامانه مودیان ( فایل های سه گانه CSR)
برای دریافت فایل کلید های سه گانه CSR و کلید خصوصی و عمومی از طریق آموزش ها و لینک زیر اقدام کنید.
آموزش دریافت فایل های سه گانه CSR
برای دریافت فایل های ( Fa.Cfr, Fa.Key , Pubkey.Txt ) در صفحه اصلی سایت به قسمت دریافت گواهی سامانه مودیان بروید.
طبق تصویر زیر فیلد های خالی را پر کنید.
پس از وارد کردن اطلاعات لازمه به درستی با کلیک روی گزینه پردازش و ایجاد کلیدها در صفحه جدید باز شده میتوانید کلید های سه گانه CSR برای سامانه مودیان را دریافت کنید.
! مهم !
توجه داشته باشید به دلیل حفظ حریم خصوصی اطلاعات کاربری و کلید های شما توسط آرمان رایانه نگهداری نمیشود.بعد از دریافت کلید های سه گانه حتما آنها را ذخیره کنید.این کلید ها به منزله بخشی از هویت شما در سامانه مودیان خواهد بود پس در حفظ و امنیت آن بسیار کوشا باشید و به هیچ وجه آنها را دراختیار سایرین قرار ندهید.
ثبت فایل CSR در سامانه GICA
بعد از دریافت و ذخیره فایل های سه گانه CSR به سایت www.gica.ir رفته و کلید اختصاصی را بارگذاری کنید.بعد از بارگذاری فایل CSR در سامانه یک کد رهگیری به شما داده میشود.
در مرحله بعد کد رهگیری دریافتی از سامانه جی کا را برای دریافت و تایید گواهی امضای الکترونیک به دفتر پیشخوان برده و احراز هویت کنید.
بعد از انجام همه مراحل بالا شما میتوانید به وسیله یکی از روش های زیر صورتحساب های الکترونیک را ارسال کنید.
۱. ارسال مستقیم توسط مؤدی(از طریق نرم افزار حسابداری)
۲. ارسال توسط شرکت های معتمد
۳. ارسال توسط سامانه های دولتی
برای ارسال مستقیم توسط مودی شما میتوانید از نرم افزار حسابداری یوتاب استفاده کنید که با چند کلید ساده به صورت اتومات قابل انجام است.
برای آموزش استفاده از نرم افزار حسابداری یوتاب و ارسال صورتحساب الکترونیک به صورت اتومات به لینک زیر مراجعه کنید.