در این مقاله با ما در نرم افزار حسابداری یوتاب همراه باشید.
تا به طور کامل با تعاریف، مفاهیم، سازمان امور مالیاتی کشور مالیاتی آشنا شوید.
توضیح آمورش جامع سامانه مودیان( شش)
-
۲۵-محاسبه حدمجاز هر دوره مالیاتی بر اساس اظهارنامه های تسلیمی تا قبل از شروع همان دوره
در راستای اجرای موضوع ماده ۶ قانون پایانه های فروشگاهی و سامانه مودیان و آیین نامه اجرایی اصلاحی آن ماده ۶ قانون پایانه های فروشگاهی و سامانه مؤدیان
جمع صورتحساب های الکترونیکی صادره توسط هر مودی در هر دوره مالیاتی نمی تواند بیشتر از سه برابر فروش اظهار شده وی در دوره مشابه سال قبل، که مالیات آن به سازمان پرداخت شده یا ترتیب پرداخت آن داده شده است، باشد.
جمع صورتحساب های الکترونیکی صادرشده در هر دوره مالیاتی برای واحدهای جدید التأسیس یا واحدهای فاقد سابقه مالیاتی نمی تواند بیش از سه برابر معافیت ساالنه موضوع ماده (۱۰۱) قانون مالیات های مستقیم باشد.
صدور صورتحساب الکترونیکی بیش از حد مجاز مقرر در این ماده برای کلیه مودیان منوط به پرداخت مالیات بر ارزش افزوده متعلقه یا تعیین ترتیب پرداخت بدهی مالیاتی یا ارائه تضامین کافی خواهد بود، در غیر این صورت به صورتحساب الکترونیکی صادرشده اعتبار مالیاتی تعلق نمی گیرد.
آیین نامه اجرائی این ماده ظرف مدت شش ماه از لازم الجراء شدن این قانون توسط سازمان تهیه می شود و به تصویب وزیر امور اقتصادی و دارایی میرسد.
آیین نامه مذکور باید به گونه ای تنظیم شود که راه اندازی کسب و کارهای جدید و فعالیت بنگاههای اقتصادی با مشکل مواجه نشده و در عین حال، مانع شکل گیری مودیان صوری در نظام مالیاتی کشور شود.
به استحضار میرساند؛ به منظور محاسبه حدمجاز فروش هر دوره مالیاتی، صرفاً اظهارنامه های مالیات بر ارزش افزوده تسلیمی تا قبل از شروع همان دوره مالیاتی لحاظ خواهد گردید.
به طور مثال؛ اگر مودی خارج از موعد و در مورخ ۱۰ دی ماه ۱۴۰۲ نسبت به ارایه اظهارنامه مالیات بر ارزشافزوده دوره زمستان ۱۴۰۱ اقدام نماید، اظهارنامه مذکور در محاسبه حدمجاز دوره زمستان ۱۴۰۲ لحاظ نخواهد شد.
خواهشمند است دستور فرمائید، در این خصوص اطالعرسانی الزم صورت پذیرد -
۲۶-تکالیف مؤدیان غیر مشمول فراخوان های ارزش افزوده در سامانه مؤدیان
باتوجه به سئوالت و ابهامات مؤدیان محترم مالیاتی در خصوص اشخاص حقیقی که از تاریخ ۱۴۰۲/۱۰/۰۱ ملزم به صدور صورتحساب الکترونیکی موضوع قانون پایانه های فروشگاهی و سامانه مؤدیان شده اند لکن حسب فراخوان های قانون مالیات بر ارزش افزوده از خریداران نگردیده اند به استحضار می رساند، مؤدیان فوق الذکر، وفق ماده ۴ قانون تسهیل ماده ۴ قانون تسهیل - سازمان امور مالیاتی کشور موظف است مؤدیان مشمول قانون مالیات بر ارزش افزوده مصوب سال ۱۳۸۷ را که تا زمان تصویب این قانون فراخوان نشدهاند،
مطابق جدول زمانبندی که توسط رئیس سازمان مذکور پیشنهاد شده و به تأیید وزیر امور اقتصادی و دارائی خواهد رسید، تا پایان سال ۱۴۰۳ بهتدریج فراخوان نماید .مؤدیان موضوع این ماده، تا زمانی که توسط سازمان امور مالیاتی کشور فراخوان نشده باشند، مجاز به اخذ مالیات برارزش افزوده از خریداران نیستند.
دریافت کننده مشمول جریمه تبصره (۲) بند «الف» ماده (۹) قانون مالیات بر ارزش افزوده مصوب سال ۱۴۰۰ بوده و وجه دریافتی باید به پرداخت کننده مسترد شود
.همچنین، مالیات بر ارزش افزوده پرداختی توسط این دسته از مؤدیان، مادامی که توسط سازمان امور مالیاتی کشور فراخوان نشدهاند، به عنوان اعتبار مالیاتی برای آنان منظور نمیگردد.
تکالیف مؤدیان جهت اجرای قانون پایانه های فروشگاهی و سامانه مؤدیان، مجاز به اخذ مالیات بر ارزش افزوده از خریداران نمی باشند.
باعنایت به موارد مطروحه، ضروری استاین دسته از مؤدیان جهت صدور صورتحساب الکترونیکی و ثبت آنها در سامانه مؤدیان از همان شناسه کاال/خدمات مندرج در سامانه ir.gov.tax.stuffed با نرخ صفر استفاده نمایند -
۲۷-اعلام مصادیق عدم الزام به صدور صورتحساب الکترونیکی و ثبت در سامانه مودیان
با توجه به سئوالات و ابهامات مودیان محترم مالیاتی در خصوص مصادیق عدم الزام به صدور صورتحساب الکترونیکی و ثبت در سامانه مودیان، به آگاهی میرساند؛
در حال حاضر بابت موارد ذیل نیاز به صدور صورتحساب الکترونیکی و ثبت در سامانه مودیان نمیباشد:
1- درآمد اجاره اموال غیرمنقول؛
2-خرید و فروش سهام/اوراق بهادار؛
3-سود و زیان حاصل از تسعیر ارز؛
4-سود سپرده بانکی؛
5-سود سهام و اوراق بهادار؛
6-حق عضویت؛
7-کمکهای بالعوض؛