در این مقاله با ما در نرم افزار حسابداری یوتاب همراه باشید.
تا به طور کامل با تعاریف، مفاهیم، سازمان امور مالیاتی کشور مالیاتی آشنا شوید.
توضیح آمورش جامع سامانه مودیان( یک)
-
۶- انواع الگوهای صورتحساب الکترونیکی
از تاریخ ۱۴۰۲/۰۱/۰۱ مکلف به رعایت مقررات قانون پایانه های فروشگاهی و سامانه مودیان و صدور صورتحساب الکترونیکی و ارسال آن به سامانه مودیان خواهند بود، به استحضار می رساند :
جهت صدور صورتحساب الکترونیکی حسب اصالحیه آیین نامه اجرایی موضوع ماده ۹۵( قانون مالیات های مستقیم، بر اساس ) معامالت و فعالیت های مختلف و متناسب با نوع کسب و کار مودیان، الگوهایی برای انواع صورتحساب الکترونیکی مشخص شده است.. هر الگوی صورتحساب الکترونیکی دارای برخی اقالم اختصاصی و برخی اقالم مشترک با سایر الگوها می باشد.
این اقالم مختص صورتحساب الکترونیکی بوده و اقالم دیگری را شامل نمی شود.
الگوهای مختلف بشرح ذیل اعالم می گردد :
الگوهای صورتحساب الکترونیکی نوع اول:
( الگوی اول )فروش کاال و خدمات ( الگوی دوم ) فروش ارز: این الگو صرفا توسط صرافی ها مورد استفاده قرار می گیرد. (الگوی سوم ) صورتحساب طال، جواهر و پالتین: این الگو صرفا توسط فروشندگان طال مورد استفاده قرار می گیرد. (الگوی چهارم ) قرارداد پیمانکاری (الگوی پنجم ) قبوض خدماتی ( الگوی ششم ) بلیط هواپیما ( الگوی هفتم ) صادرات الگوهای صورتحساب الکترونیکی نوع دوم:
( الگوی اول )فروش کاال و خدمات ( الگوی دوم ) صورتحساب طال، جواهر و پالتین: این الگو صرفا توسط فروشندگان طال مورد استفاده قرار می گیرد. الگوی صورتحساب الکترونیکی نوع سوم:
رسید یا گزارش الکترونیکی دستگاه کارتخوان یا درگاه پرداخت الکترونیکی دارای شماره منحصر بفرد مالیاتی جزئیات
هر یک از این الگوها از جمله اقالم اطالعاتی هر الگو ، مشخصات و ضوابط اعتبارسنجی هر قلم اطالعاتی در سند دستورالعمل صدور صورتحساب الکترونیکی به نشانی ir.Intamedia، بخش پایانه های فروشگاهی و سامانه مودیان،
بخش آیین نامه ها دستورالعملها و نرم افزارهای مرتبط، در دسترس می باشد -
۷– موضوع صورتحساب الکترونیکی
از تاریخ ۱۴۰۲/۰۱/۰۱ مکلف به رعایت مقررات قانون پایانه های فروشگاهی و سامانه مودیان و صدور صورتحساب الکترونیکی و ارسال آن به سامانه مودیان خواهند بود،
به استحضار می رساند جهت صدور صورتحساب الکترونیکی قلم اطالعاتی با عنوان "موضوع صورتحساب الکترونیکی" در نظر گرفته شده است که شامل موارد ذیل می باشد:
صورتحساب الکترونیکی اصلی فروش: اولین صورتحساب الکترونیکی است که با انجام هر معامله صادر و به سامانه مودیان ارسال می شود.
صورتحساب الکترونیکی اصالحی: چنانچه پس از صدور صورتحساب اصلی نیاز به اصالح اقالم اطالعاتی صورتحساب به غیر از اقالم اطالعاتی اصلی مربوط به خریدار شامل:
شماره اقتصادی، شناسه ملی/شماره ملی/شناسه مشارکت مدنی/کد فراگیر اتباع غیر ایرانی خریدار وهم چنین اطالعات مربوط به قلم کالا خدمت شامل:
شناسه کاال/خدمت باشد، صادر کننده صورتحساب الکترونیکی می بایست صورتحساب جدید که حاوی شماره منحصر بفرد مالیاتی صورتحساب مرجع است را صادر و به سامانه مودیان ارسال نماید.
در صورتحساب اصالحی، کلیه اطالعات صورتحساب الکترونیکی مرجع به همراه اصالحات آن درج می گردد.
این صورتحساب در صورتی که از نوع اول باشد، همانند صورتحساب اصلی نیازمند تایید خریدار بوده و در غیر اینصورت نیازی به تایید ندارد. صورتحساب الکترونیکی ابطالی :
چنانچه پس از صدور صورتحساب اصلی فروش یا صورتحساب اصالحی، اقالم اطالعاتی اصلی مربوط به خریدارشامل:
شماره اقتصادی و هم چنین شناسه کالا/خدمت و تاریخ صدور صورتحساب تغییر یابد و بر اساس اسناد و مدارک مثبته عدم تحقق معامله احراز گردد، فروشنده نسبت به صدور صورتحساب الکترونیکی ابطالی حاوی شماره منحصر بفرد مالیاتی صورتحساب الکترونیکی مرجع و ارسال آن به سامانه مودیان اقدام می نماید.
سپس صورتحساب الکترونیکی مرجع در سامانه مودیان، ابطالی محسوب می گردد.
پس از ابطال صورتحساب الکترونیکی، امکان صدور صورتحساب الکترونیکی اصالحی برای آن صورتحساب وجود ندارد.
شرط ابطال صورتحساب الکترونیکی، عدم بهره برداری از آن در امور تجاری و پرونده مالیاتی است. صورتحساب الکترونیکی برگشت از فروش :
چنانچه پس از صدور صورتحساب الکترونیکی، بخشی ( از موضوع معامله، کالا/خدمت ) از طرف خریداربرگشت داده شود، فروشنده نسبت به صدور صورتحساب الکترونیکی برگشتی اقدام می نماید. صورتحساب برگشت از فروش، جهت صورتحساب های اصلی و اصالحی قابل صدور می باشد.
شایان ذکر است در شرایطی که برای صورتحساب الکترونیکی اصلی، صورتحساب برگشت از فروش صادر شود، شماره منحصر بفرد مالیاتی صورتحساب اصلی را باید در صورتحساب برگشت از فروش به عنوان شماره صورتحساب مرجع ثبت نماید.
اگر برای (این صورتحساب) برگشت از فروش، مجددا صورتحساب برگشت از فروش جدیدی صادر شود، از شماره آن به عنوان شماره منحصر بفرد مالیاتی مرجع در صورتحساب الکترونیکی جدید اسفاده خواهد شد.
هر شماره مالیاتی مرجع تنها یک بار استفاده می شود.