۱-صورتحساب اصلی فروش:
اولین صورتحساب الکترونیکی که با انجام هر معامله صادر و به سامانه مودیان ارسال میشود.
۲-صورتحساب الکترونیکی اصلاحی:
صورتحسابی با اصلاح اقلام اطلاعاتی صورتحساب اصلی فروش به غیر از اقلام اطلاعاتی اصلی مربوط به خریدار و همچنین اطلاعات مربوط به قلم کالا/خدمت است.
که بر اساس آخرین سریال صورتحساب الکترونیکی موجود با شماره منحصر به فرد مالیاتی صورتحساب مرجع (صورتحساب اصلی فروش) صادر و به سامانه مؤدیان ارسال میشود.
۳-صورتحساب الکترونیکی ابطالی:
صورتحسابی که پس از صدور صورتحساب اصلی فروش یا صورتحساب الکترونیکی اصلاحی با تغییر اقلام اطلاعاتی اصلی مربوط به خریدار، شناسه کالا/خدمت و تاریخ صورتحساب، بر اساس آخرین سریال صورتحساب الکترونیکی موجود با شماره منحصر به فرد مالیاتی صورتحساب الکترونیکی مرجع (صورتحساب اصلی فروش) صادر و به سامانه مؤدیان ارسال میشود.
در این صورت، صورتحساب الکترونیکی مرجع در سامانه مودیان، ابطالی محسوب میگردد.
۴-صورتحساب الکترونیکی برگشت از فروش:
چنانچه پس از صدور صورتحساب الکترونیکی، قسمتی از موضوع معامله،کالا/خدمت (از طرف خریدار) برگشت داده شود، فروشنده نسبت به صدور صورتحساب الکترونیکی برگشتی اقدام مینماید.
لازم به ذکر است، برای صورتحسابهای اصلی فروش و صورتحسابهای اصلاحی میتوان صورتحساب الکترونیکی برگشت از فروش صادر نمود.
صورتحساب الکترونیکی مالیاتی
فرایند کلی ثبت معاملات و محاسبه مالیات بر ارزش افزوده در سامانه مودیان:
ماده ۵ الف ـ صورتحساب الکترونیکی، توسط فروشنده از طریق سامانه مودیان صادر می شود.
در مورد مودیانی که مستقیما با مصرف کننده نهائی ارتباط دارند، عملیات ثبت فروش و صدور صورتحساب الکترونیکی، توسط پایانه فروشگاهی انجام می شود.
ب ـ در صورتی که خریدار، مصرف کننده نهائی نبوده و خود عضو سامانه مودیان باشد،
صورتحساب الکترونیکی صادرشده توسط فروشنده، به صورت خودکار به کارپوشه وی در سامانه مودیان منتقل می شود و به عنوان اعتبار مالیاتی برای او منظور می شود.
تبصره ـ مودیان مالیاتی مکلفند ظرف مدت سی روز از تاریخ درج صورتحساب الکترونیکی در کارپوشه مودیان نسبت به اعلام پذیرش یا عدم پذیرش این صورتحساب ها اقدام کنند.
عدم اظهارنظر ظرف مدت مذکور به منزله تأیید صورتحساب مربوط می باشد.