در این مقاله با ما در نرم افزار حسابداری یوتاب همراه باشید.
تا به طور کامل با تعاریف، مفاهیم، سازمان امور مالیاتی کشور مالیاتی آشنا شوید.
توضیح آمورش جامع سامانه مودیان(نه)
-
۳۳-در خصوص لزوم استفاده مودیان از شماره اقتصادی جدید
نوع شخص=۱ حقیقی;طول فیلد= 14;نوع فیلد =عددی; قالب شماره اقتصادی=ده رقم اول کد ملی و چهار رقم آخر از ۰۰۰۱ شروع میشود.
نوع شخص=۲ حقوقی;طول فیلد= 11;نوع فیلد =عددی; قالب شماره اقتصادی=شماره اقتصادی اشخاص حقوقی همان شناسه ملی آنهاست.
نوع شخص=۳ مشارکت مدنی;طول فیلد= 11;نوع فیلد =عددی; قالب شماره اقتصادی=شماره اقتصادی اشخاصی که در قالب مشارکت مدنی فعالیت دارند شناسه مشارکت میباشد.
نوع شخص=۴ اتباع غیر ایرانی;طول فیلد= 14;نوع فیلد =عددی; قالب شماره اقتصادی=دوازده رقم اول کد اتباع و دو رقم آخر از ۰۱ شروع میشود..
مزید آگاهی اعالم میدارد استفاده برخی از مودیان محترم از شماره اقتصادی قدیم (۱۲ رقمی) به دلیل آنکه در سنوات گذشته به لحاظ مقررات ابالغی درخصوص ماده ۱۶۹ قانون مالیاتهای مستقیم لغو شده است
در سامانه مؤدیان و کارپوشه اختصاصی مؤدی لحاظ نشده و ضروری است فروشندگان برای اینگونه صورتحسابها اقدامات الزم درخصوص صدور صورتحساب الکترونیکی ارجاعی را به عمل آورند تا خریداران بتوانند از مزایای قانونی بهرهمند شوند.
شایان ذکر است شماره اقتصادی مودیان در سامانه ثبت نام شماره اقتصادی و همچنین در کارپوشه مودی قابل مشاهده میباشد.
همچنین جزئیات و اطالعات بیشتر در خصوص شماره اقتصادی در سند"دستورالعمل صدور صورتحساب الکترونیکی"، بخش اطالعات خریدار و فروشنده، در درگاه سازمان امور مالیاتی کشور به نشانی ir.intamedia ، بخش پایانه های فروشگاهی و سامانه مودیان، قسمت آیین نامه ها، دستورالعملها و نرم افزارهای مرتبط، در دسترس میباشد.
خواهشمند است دستور فرمائید، در این خصوص اطالعرسانی الزم صورت پذیرد -
۳۴-در خصوص لازم به صدور صورتحساب الکترونیکی نوع ۱ و ۲ از تاریخ ۱
اطلاعیه شماره -۲۴ اطلاع رسانی درخصوص ارسال صورتحساب الکترونیکی نوع ۱ و ۲ از تاریخ ۱۴۰۳/۰۱/۰۱ با عنایت به اطالعیه مهم سازمان امور مالیاتی کشور در خصوص تکالیف اشخاص حقیقی جهت اجرای قانون پایانه های فروشگاهی و سامانه مؤدیان، در صورتی که فروش هر مودی طی سال از نصاب مقرر در ماده ۱۴ مکرر قانون پایانه های فروشگاهی و سامانه مودیان و تبصره ۱ آن، عبور نماید از ابتدای دومین دوره بعد از اتمام دوره فروش سالانه از نصاب مقرر، ملزم به صدور صورتحساب الکترونیکی نوع ۱ و یا ۲ حسب مورد میباشد، لذا مودیانی که فروش ایشان تا پایان پاییز سال ۱۴۰۲ به ۱۸۰ میلیارد ریال برسد، از ابتدای فروردین ماه سال ۱۴۰۳ مکلف به صدور صورتحساب الکترونیکی نوع ۱ و یا ۲ و ثبت در سامانه مودیان میباشند.
با عنایت به موارد مطروحه، خواهشمند است دستور فرمائید درراستای راهنمایی و تسهیل انجام تکالیف قانونی مؤدیان محترم مالیاتی نسبت به اجرای قانون پایانه های فروشگاهی و سامانه مؤدیان، اطلاع رسانی لازم صورت پذیرد.
در خصوص ارسال صورتحساب الکترونیکی نوع ۱ و ۲ و با عنایت به نصاب مقرر در ماده ۱۴ مکرر قانون پایانه های فروشگاهی و سامانه مودیان ماده ۱۴ مکرر- به منظور تسهیل تکالیف مودیان مشمول این قانون، سازمان می تواند مودیانی که میزان فروش سالانه آنها کمتر از بیست و پنج برابر معافیت موضوع ماده (۸۴) قانون مالیات های مستقیم باشد را از صدور صورتحساب الکترونیکی معاف نماید.
مأخذ محاسبه مالیات و عوارض مودیان مذکور با توجه به میزان فروش آنها در هر دوره مالیاتی و ضریبی که توسط سازمان تعیین می شود، محاسبه و مالیات آن پس از کسر اعتبار قابل قبول، دریافت می شود.
ضریب مذکور بر اساس نوع کسب و کار، ترکیب اقالم خریداری شده مودی که در سامانه مودیان ثبت شده و با توجه به نرخ مالیات بر ارزش افزوده خریداری و فروخته شده مودی در چهارچوب آیین نامه اجرایی این ماده که ظرف یک ماه از تاریخ لازم الجرا شدن آن، توسط سازمان تهیه شده و به تصویب هیأت وزیران می رسد، محاسبه می گردد.
در صورت خرید سایر مودیان از مودیانی که از معافیت موضوع این ماده، استفاده می کنند خریدهای مذکور مبنای محاسبه اعتبار مالیاتی نمی باشد و بهعنوان هزینه قابل قبول مالیاتی پذیرفته نمی شود.
همچنین مصرف کنندگان نهائی که از مودیان مذکور خرید کنند، مشمول حکم ماده (۱۸) این قانون نمی شوند.
رسید دستگاه کارتخوان بانکی یا درگاه پرداخت الکترونیکی مودیان با میزان فروش سالانه بیشتر از نصاب موضوع این ماده،با رعایت تبصره های (۱ و ۲) این ماده از ابتدای دومین دوره بعد از اتمام دوره عبور فروش سالانه از میزان فوق صورتحساب الکترونیکی محسوب نمی شود.
تبصره -۱ به منظور ایجاد تسهیل برای مودیان مشمول این قانون، نصاب مذکور در این ماده در سالهای ۱۴۰۲ و ۱۴۰۳ و ۱۴۰۴ به ترتیب ،۱۵۰ ۱۰۰ و ۵۰ برابر معافیت موضوع ماده (۸۴) قانون مالیات های مستقیم تعیین می شود.
تبصره -۲ تا پایان سال ۱۴۰۴ رسید دستگاه کارتخوان بانکی یا درگاه پرداخت الکترونیکی کلیه مودیانی که عرضه کننده کالا و خدمت واحد هستند یا کالاها و خدمات مورد عرضه آنها مشمول نرخ مالیات بر ارزش افزوده یکسان میباشد، صورتحساب الکترونیکی محسوب میشود.
تبصره -۱ به منظور ایجاد تسهیل برای مودیان مشمول این قانون، نصاب مذکور در این ماده در سالهای ۱۴۰۲ و ۱۴۰۳ و ۱۴۰۴ به ترتیب ،۱۵۰ ۱۰۰ و ۵۰ برابر معافیت موضوع ماده (۸۴) قانون مالیات های مستقیم تعیین می شود.
چنانچه فروش هر مودی در طی سال از نصاب مقرر در ماده مزبور عبور نماید، از ابتدای دومین دوره بعد از اتمام دوره فروش سالانه از نصاب مقرر، ملزم به صدور صورتحساب الکترونیکی نوع ۱ و یا ۲ حسب مورد میباشد.
بنابراین مؤدیانی که فروش آنها تا پایان زمستان سال ۱۴۰۲ به ۱۸۰ میلیارد ریال برسد، از ابتدای تیرماه سال ۱۴۰۳ (۱۴۰۳/۰۴/۰۱) مکلف به صدور صورتحساب الکترونیکی نوع ۱ و یا ۲ و ثبت آن در سامانه مودیان میباشند. -
۳۵-در خصوص انتخاب روش ارسال صورتحساب الکترونیکی توسط سامانه های دولتی- مطابق تبصره ۳ ماده ۶ قانون تسهیل تکالیف مودیان
تبصره -۳ ماده (۵) قانون پایانه های فروشگاهی و سامانه مودیان :
کلیه دستگاههای اجرائی موضوع ماده (۲۹) قانون برنامه پنج ساله ششم توسعه اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی جمهوری اسلامی ایران مصوب ۱۳۹۵/۱۲/۱۴ و ماده (۵) قانون مدیریت خدمات کشوری و سازمان های وابسته به آنها که حسب مقررات قانونی متوالی رصد و دریافت اطلاعات مربوط به جریان کالا و خدمات از مبادی تولید و واردات تا سطح خرده فروشی از طریق سامانه های دولتی از قبیل سامانه جامع تجارت ایران و سامانه ثبت الکترونیکی معاملات نفتی ثامن موضوع قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز مصوب ۱۳۹۲/۱۰/۰۳ با اصلاحات و الحاقات بعدی می باشند، موظفند با رعایت الزامات صدور صورتحساب الکترونیکی موضوع این قانون اطلاعات مذکور را به ترتیبی که سازمان مقرر می کند به سامانه مودیان منتقل کنند.
در این صورت مودیان تکلیفی در خصوص ثبت مجدد اطلاعات یا صدور مجدد صورتحساب الکترونیکی معامالت مذکور ندارند.
الحاقی طی ماده (۶) قانون تسهیل تکالیف مودیان جهت اجرای قانون پایانههای فروشگاهی و سامانه مودیان ماده ۶ -دو تبصره به عنوان تبصرههای (۱) و (۳) به ماده (۵) قانون پایانه های فروشگاهی و سامانه مودیان بهشرح زیر الحاق میشود و عنوان تبصره این ماده به تبصره ۲ تغییر مییابد:
تبصره -۱ بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران موظف است ظرف دو ماه، مطابق ساختار اعلامی توسط سازمان، به رسید پرداخت صادره توسط دستگاههای کارتخوان و گزارش الکترونیکی دریافتی از درگاههای الکترونیکی پرداخت، شماره منحصر به فرد مالیاتی تخصیص دهد و آن را در رسید یا گزارش پرداخت مذکور درج نماید.
همچنین بانک مرکزی جمهوری اسلامی موظف است اطلاعات رسید یا گزارش پرداخت هر روز را حداکثر تا پایان روز بعد به سامانه مؤدیان منتقل کند.
تبصره -۳ کلیه دستگاههای اجرائی موضوع ماده(۲۹ )قانون برنامه پنجساله ششم توسعه اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی جمهوری اسلامی ایران مصوب ۱۴/۱۲/۱۳۹۵ و ماده (۵) قانون مدیریت خدمات کشوری و سازمانهای وابسته به آنها که حسب مقررات قانونی متولی رصد و دریافت اطلاعات مربوط به جریان کالا و خدمات از مبادی تولید و واردات تا سطح خرده فروشی از طریق سامانه های دولتی از قبیل سامانه جامع تجارت ایران و سامانه ثبت الکترونیکی معاملات نفتی ثامن موضوع قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز مصوب ۳/۱۰/۱۳۹۲ با اصلاحات و الحاقات بعدی میباشند، موظفند با رعایت الزامات صدور صورتحساب الکترونیکی موضوع این قانون اطلاعات مذکور را به ترتیبی که سازمان مقرر میکند به سامانه مودیان منتقل کنند.
در این صورت مودیان تکلیفی در خصوص ثبت مجدد اطلاغعات یا صدور مجدد صورتحساب الکترونیکی معاملات مذکور ندارند.
مبنی بر اینکه دراین صورت مودیان تکلیفی درخصوص ثبت مجدد اطلاعات یا صدور مجدد صورتحساب الکترونیکی معامالت مذکور ندارند. مودیانی که میخواهند از ظرفیت قانونی مفاد این تبصره استفاده نمایند ارسال و ثبت صورتحسابهای الکترونیکی صادر شده در سامانه های دولتی در سامانه مودیان، میبایست در فرآیند دریافت شناسه یکتای حافظه مالیاتی در سامانه مودیان، در بخش عضویت کارپوشه، روش ارسال اطلاعات "از طریق شرکت معتمد/سامانه دولتی و با کلید شرکت معتمد/سامانه دولتی" را انتخاب نمایند.
جزئیات و اطلاعات بیشتر در سند "راهنمای پایانه های فروشگاهی و سامانه مودیان" بخش کارپوشه و عضویت در سامانه مودیان که در درگاه سازمان امور مالیاتی کشور به نشانی ir.intamedia بخش پایانه های فروشگاهی و سامانه مودیان، قسمت آییننامه ها، دستورالعملها و نرمافزارهای مرتبط، بارگذاری شده، در دسترس میباشد.
خواهشمند است دستور فرمایید در این خصوص، اطلاع رسانی لازم صورت پذیرد. -
۳۶-در خصوص الزامات صدور صورتحساب الکترونیکی با الگوی شماره( ۲ )فروش ارز
بــا عنایــت بــه ســئوالات و ابهامــات مودیــان محتــرم مالیــاتی در خصــوص چگــونگی صــدور صــحیح صورتحســابهــای الکترونیکی با الگـوی شـماره( ۲ )الگـوی ارز بـه استحضـار مـیرسـاند؛ براسـاس قواعـد منـدرج در "سـند دسـتورالعمل صـدور صورتحساب الکترونیکی"، ضروری است هنگام صدور صورتحساب نکات زیر مورد توجه قرار گیرد:
-۱ بــرای فــروش ارز بــه صــورت اســکناس بــرای هــر نــوع ارز(دالر، یــورو...،)، میبایســت صــرفا در یــک ردیــف و بــا شناســه (عمــومی یــا اختصاصــی) "خــدمت فــروش ارز بــه صــورت اســکناس" در صورتحســاب الکترونیکــی ثبــت شود.
-۲ برای فروش ارز به صـورت حوالـه بـرای هـر نـوع ارز (دالر، یـورو...،)، مـیبایسـت در یـک ردیـف شناسـه عمومی یـا اختصاصـــی "خـــدمت فـــروش ارز بـــه صـــورت حوالـــه" و در ردیفهـــای بعـــدی کارمزدهـــای مربوطـــه بـــا شناســههای عمومی یــا اختصاصــی " حقالعمــل ارزی فــروش ارز بــه صــورت حوالــه" و"حقالعمــل ریــالی فــروش ارز به صورت حواله" در صورتحساب الکترونیکی ثبت گردد.
-۳ در صـدور صورتحسـاب الکترونیکــی ارز (الگـوی ۲) میبایسـت از شناســه هـای مـرتبط بــا خـدمات فـروش ارز کــه در سامانه دریافت شناسه کالا/خدمت به نشانی ir.gov.tax.stuffid بارگذاری گردیده، استفاده گردد.
-۴ نرخ برابری ارز بـا ریـال، نـرخ فـروش ارز بـر اسـاس نـرخ اعالمـی بانـک مرکـزی جمهـوری اسـالمی ایـران در زمـان صدور صورتحساب الکترونیکی میباشد.
-۵ مقـدار فیلـد "تفـاوت نـرخ خریـد و فـروش ارز/کـارمزد فـروش ارز، بـه ازای یـک واحـد فـروش ارز محاسـبه و در صورتحساب الکترونیکی ثبت شود.
-۶ مبلـغ کـل کالا/خـدمت در صورتحسـاب از محاسـبه مجمـوع "مبلـغ قبـل از تخفیـف" مبلـغ ارز فروختـه شـده بـه ریال، "مبلغ مالیـات بـر ارزش افـزوده"، "مبلـغ سـایر مالیـات و عـوارض" و همچنـین "مبلـغ سـایر وجـوه قـانونی" به دست میآید.
(Os = Es + Ks + Ks2 + Ks3)
Qs : مبلغ کل کالا/خدمت؛
Es : مبلغ قبل از تخفیف؛
Ks : مبلغ مالیات بر ارزش افزوده؛
2Ks : مبلغ سایر مالیات و عوارض؛
3Ks : مبلغ سایر وجوه قانونی.
-۷ مأخــذ محاســبه مالیــات بــر ارزش افــزوده "تفــاوت نــرخ خریــد و فــروش ارز/کــارمزد فــروش ارز" در "میــزان ارز" میباشد.
-۸ تمـامی مبـالغ منـدرج در صورتحسـابهـای الکترونیکـی بـرای همـه انـواع الگوهـا از جملـه الگـوی فـروش ارز بـر حسب ریال محاسبه و درج گردد.
خواهشمند است دستور فرمایید، در این خصوص اطالع رسانی الزم صورت پذیرد. -
۳۷-درخصوص امکان دریافت فایل خروجی از صورتحسابهای مودیان
در راستای توسعه سامانه مودیان و درخواستهای مکرر مودیان محترم مالیاتی در خصوص دریافت صورتحسابهای خرید و فروش ثبت شده در سامانه مودیان، به استحضار می رساند؛ درآخرین نسخه سامانه مودیان که در محیط عملیاتی قرار گرفته، در منوی مدیریت صورتحساب و در بخش فایلهای خروجی، امکان دریافت فایل خروجی از صورتحسابهای مودی با فیلترهایی مشابه فهرست صورتحسابها وجود دارد.
در این بخش امکان دریافت فایل خروجی به تفکیک صورتحسابهای فروش داخلی، خرید داخلی، فروش صادراتی و اعالمیه وارداتی وجود دارد. بعد از دریافت فایل و با بروزرسانی صفحه، امکان دانلود فایل خروجی با وضعیت "موفق" وجود خواهد داشت.
درصورتیکه مودی ۵ درخواست فایل خروجی در کارتابل خود داشته باشد و اقدام به دریافت فایل جدید کند، قدیمیترین درخواست توسط سامانه حذف خواهد شد.
همچنین ذکر این نکته ضروریست که مدت زمان دریافت فایل خروجی با فیلترهای انتخاب شده و حجم فایل درخواستی، ارتباط دارد. -
۳۸-اطلاع رسانی درخصوص مزایای تسریع در اقدامات مربوط به صورتحساب های فروش دوره بهار ۱۴۰۳
ماده ۳ قانون تسهیل تکالیف مودیان : تا پایان سال ۱۴۰۳ صورتحسابهایی که در سامانه مؤدیان صادر نشده است، قابل قبول میباشد ,
در این مدت سازمان امور مالیاتی کشور مکلف است با استفاده از اطالعات موجود در سامانه مؤدیان در پایان هر دوره، نسبت به تهیه اظهارنامه برای کلیه مؤدیان اقدام کند.
پس از پایان هر دوره مؤدی یک ماه فرصت دارد تا با ثبت خریدها و فروشهایی که صورتحسابهای آنها در سامانه مؤدیان صادر نشده است، اظهارنامه ارسال شده توسط سازمان را تکمیل و از طریق سامانه مؤدیان به سازمان مسترد نماید.
صورتحسابهای الکترونیکی با رعایت ماده( ۹ )قانون پایانههای فروشگاهی و سامانه مودیان مورد تایید بوده و قابل رسیدگی نمیباشد.
مشمولین عضو سامانه مودیان موظفند اظهارنامه پیشفرض ارزشافزوده دوره اول سال ۱۴۰۳ را که توسط سازمان امور مالیاتی کشور و با استفاده از اطالعات موجود در سامانه مودیان تهیه شده را بر اساس اطالعات خارج از سامانه تکمیل و مسترد نمایند؛
با توجه به فرصت ۲۱ روزه صدور صورتحساب الکترونیکی تا ثبت در سامانه مودیان، فروشندگان محترم قبل از اقدام به تکمیل فرم اظهارنامه و مسترد نمودن آن، ضروری است جهت بهرهمندی از مواهب و مزایای قانون، نکات ذیل را مد نظر قرار دهند:
- صورتحسابهای الکترونیکی ثبت شده در سامانه مؤدیان، با رعایت ماده ۹ قانون پایانه های فروشگاهی و سامانه مؤدیان ماده ۹ قانون پایانههای فروشگاهی و سامانه مؤدیان : در صورتی که مودی، برخی از فعالیت ها و یا معامالت خود را کتمان کند، یا از صدور صورتحساب های خود از طریق سامانه مودیان خودداری کرده یا در ثبت قیمت یا مقدار فروش مرتکب کم اظهاری یا بیش اظهاری شده باشد، سازمان موظف است موارد تخلف مودی را از طریق سامانه مودیان به اطالع وی برساند.
در صورتی که مودی موارد مزبور را پذیرفته و آنها را در کارپوشه خود در سامانه مودیان ثبت یا اصالح کند، صرفا مشمول جریمه های موضوع ماده (۲۲) این قانون خواهد شد.
در صورتی که مودی، آن موارد را نپذیرفته و از ثبت یا اصالح آنها در سامانه مودیان امتناع کند، سازمان مراتب تخلف مودی را با اسناد و مدارک مثبته به هیأت حل اختالف مالیاتی ارجاع می دهد. درصورت تأیید تخلف توسط هیأت حل اختالف مالیاتی، سازمان می تواند با مراجعه به مودی یا مطالبه دفاتر و اسناد او، نسبت به حسابرسی دوره های مالیاتی سال تخلف اقدام نماید. عالوه بر این، مودی متخلف مشمول جریمه های موضوع ماده (۲۲) این قانون خواهد بود
- مورد قبول بوده و قابل رسیدگی نمیباشند.
بدیهی است صورتحسابهای خارج از سامانه، مورد حسابرسی قرار خواهد گرفت.
- فروشنده حداکثر تا ۱۴۰۳/۰۴/۲۱ میتواند نسبت به ثبت صورتحسابهای صادره دوره بهار (اصلی/ارجاعی) در سامانه مودیان اقدام نماید. با توجه به اینکه پس از ثبت تمامی صورتحسابهای فروش، با اطمینان بیشتری میتواند نسبت به تکمیل اطالعات خارج از سامانه خود اقدام و اظهارنامه تکمیل شده را مسترد نماید، لذا تسریع در ثبت صورتحسابهای الکترونیکی در سامانه مودیان، امری ضروری است.
- با توجه به فرصت ۲۱ روزه فوقالذکر و نیز مهلت ۳۰ روزه خریدار برای واکنش به صورتحساب، اگر صورتحساب فروش صادره توسط فروشنده بصورت نسیه یا نقد/نسیه باشد و خریدار صورتحساب را تأیید نکند، فروش نقدی محسوب میشود. در صورت عدم واکنش خریدار به صورتحساب تا /۲۱ ،۱۴۰۳/۰۵ صورتحساب بصورت سیستمی تایید شده و فروشنده به اندازه مبلغ نقد صورتحساب، مشمول مالیات و عوارض فروش در دوره بهار خواهد شد و به همین اندازه، از حد مجاز موضوع ماده ۶ دوره بهار وی کسر خواهد شد.
-با توجه به فرصت ۲۱ روزه مذکور، فروشنده در نقش حقالعملکار حداکثر تا ۱۴۰۳/۰۴/۲۱ میتواند ثبت صورتحساب صادره بهار در سامانه مودیان به تاخیر بیندازد و آمر نیز میتواند حداکثر تا ۱۴۰۳/۰۵/۲۱ صورتحساب را تایید نماید، بدیهی است در صورت عدم تایید تا ۱۴۰۳/۰۵/۲۱ فروش انجام شده به عنوان فروش حقالعمکار محاسبه گردیده و موجب کسر از حد مجاز دوره بهار حقالعمکار میشود،
لذا ضروری است در ثبت صورتحسابهای فروش حقالعملکاری و ترغیب آمران برای واکنش سریعتر به آنها اقدام شود.
- به منظور کسب اطمینان از اعمال آثار مالیاتی مربوط به تمامی صورتحسابهای الکترونیکی دوره بهار در اظهارنامه دورهی جاری، الزم است که فروشندگان نسبت به ثبت صورتحسابهای الکترونیکی در سامانه مؤدیان تا تاریخ ۱۴۰۳/۰۴/۲۱ اقدام نمایند. با توجه به فرصت ۳۰ روزه برای خریداران جهت واکنش به صورتحسابهای درجشده در کارپوشهی آنها، تمامی صورتحسابهایی که اعمال آثار مالیاتی آنها متأثر از واکنش خریدار است، تا تاریخ ۱۴۰۳/۰۵/۲۰ تعیین و تکلیف شده و آثار مالیاتی تمامی صورتحسابهای الکترونیکی صادره در دوره بهار، پس از این تاریخ در فرم اظهارنامه لحاظ خواهد شد.
خواهشمند است دستور فرمائید، در این خصوص اطالعرسانی الزم صورت پذیرد. -
۳۹-اطلاع رسانی درخصوص مزایای تسریع در اقدامات مربوط به صورتحساب های خرید دوره بهار ۱۴۰۳
ماده ۳ قانون تسهیل : تا پایان سال ۱۴۰۳ صورتحسابهایی که در سامانه مؤدیان صادر نشده است، قابل قبول میباشد .
در این مدت سازمان امور مالیاتی کشور مکلف است با استفاده از اطالعات موجود در سامانه مؤدیان در پایان هر دوره، نسبت به تهیه اظهارنامه برای کلیه مؤدیان اقدام کند. پس از پایان هر دوره مؤدی یک ماه فرصت دارد تا با ثبت خریدها و فروشهایی که صورتحسابهای آنها در سامانه مؤدیان صادر نشده است، اظهارنامه ارسال شده توسط سازمان را تکمیل و از طریق سامانه مؤدیان به سازمان مسترد نماید. صورتحسابهای الکترونیکی با رعایت ماده ۹ قانون پایانههای فروشگاهی و سامانه مودیان مورد تایید بوده و قابل رسیدگی نمیباشد.
ماده ۹قانون پایانههای فروشگاهی و سامانه مودیان : در صورتی که مودی، برخی از فعالیت ها و یا معامالت خود را کتمان کند، یا از صدور صورتحساب های خود از طریق سامانه مودیان خودداری کرده یا در ثبت قیمت یا مقدار فروش مرتکب کم اظهاری یا بیش اظهاری شده باشد، سازمان موظف است موارد تخلف مودی را از طریق سامانه مودیان به اطالع وی برساند.
در صورتی که مودی موارد مزبور را پذیرفته و آنها را در کارپوشه خود در سامانه مودیان ثبت یا اصالح کند، صرفا مشمول جریمه های موضوع ماده (۲۲) این قانون خواهد شد.
در صورتی که مودی، آن موارد را نپذیرفته و از ثبت یا اصالح آنها در سامانه مودیان امتناع کند، سازمان مراتب تخلف مودی را با اسناد و مدارک مثبته به هیأت حل اختالف مالیاتی ارجاع می دهد. درصورت تأیید تخلف توسط هیأت حل اختالف مالیاتی، سازمان می تواند با مراجعه به مودی یا مطالبه دفاتر و اسناد او، نسبت به حسابرسی دوره های مالیاتی سال تخلف اقدام نماید.
عالوه بر این، مودی متخلف مشمول جریمه های موضوع ماده (۲۲) این قانون خواهد بود
تکالیف مؤدیان جهت اجرای قانون پایانههای فروشگاهی و سامانه مودیان، مشمولین عضو سامانه مؤدیان موظفند اظهارنامه پیشفرض ارزشافزوده دوره اول سال ۱۴۰۳ را که توسط سازمان امور مالیاتی کشور و با استفاده از اطالعات موجود در سامانه مودیان تهیه شده را بر اساس اطالعات خارج از سامانه تکمیل و مسترد نمایند؛ با توجه به فرصت ۲۱ روزه صدور صورتحساب الکترونیکی تا ثبت در سامانه مودیان، خریداران محترم قبل از اقدام به تکمیل فرم اظهارنامه و مسترد نمودن آن، ضروری است
جهت بهرهمندی از مواهب و مزایای قانون، نکات ذیل را مد نظر قرار دهند: -با توجه به مهلت ۲۱ روزه صدور تا ثبت صورتحسابهای الکترونیکی در سامانه مؤدیان، هر چه ثبت صورتحساب در سامانه مودیان دیرتر صورت گیرد، مودی دیرتر میتواند نسبت به تکمیل و مسترد نمودن اظهارنامه اقدام نماید؛ لذا ترغیب فروشنده جهت تسریع در ثبت صورتحساب الکترونیکی در سامانه مودیان پس از صدور صورتحساب الکترونیکی، امری ضروری است.
-تأیید صورتحسابهای درج شده در کارپوشه خریدار، باعث میشود تا اعتبار این صورتحسابهای الکترونیکی برای ایشان با رعایت ماده ۹ قانون پایانه های فروشگاهی وسامانه مودیان، مورد تایید بوده و قابل رسیدگی قرار نگیرد. بدیهی است، صورتحسابهای خارج از سامانه مورد حسابرسی قرار خواهد گرفت.
- در صورتیکه خریدار حداکثر تا تاریخ ۱۴۰۳/۰۵/۲۱ نسبت به صورتحساب درج شده در کارپوشه خود واکنش نشان ندهد، صورتحساب به صورت سیستمی تایید میگردد.
در صورت تأیید صورتحسابهایی با شرایط نسیه/نقد و نسیه، صرفاً بخش نقد به عنوان اعتبار برای خریدار لحاظ خواهد شد؛
لذا ضروری است خریدار جهت بهرهمندی از اعتبار واقعی در دوره بهار ،۱۴۰۳ نسبت به رد صورتحسابهایی که نسیه بودن آن مورد تایید نمیباشد، اقدام نماید.
- به منظور کسب اطمینان از اعمال آثار مالیاتی مربوط به تمامی صورتحسابهای الکترونیکی دوره بهار در اظهارنامه دورهی جاری، الزم است که فروشندگان نسبت به ثبت صورتحسابهای الکترونیکی در سامانه مؤدیان تا تاریخ ۱۴۰۳/۰۴/۲۱ اقدام نمایند. با توجه به فرصت ۳۰ روزه برای خریداران جهت واکنش به صورتحسابهای درجشده در کارپوشهی آنها، تمامی صورتحسابهایی که اعمال آثار مالیاتی آنها متأثر از واکنش خریدار است، تا تاریخ ۱۴۰۳/۰۵/۲۰ تعیین و تکلیف شده و آثار مالیاتی تمامی صورتحسابهای الکترونیکی صادره در دوره بهار، پس از این تاریخ در فرم اظهارنامه لحاظ خواهد شد.
خواهشمند است دستور فرمائید، در این خصوص اطالعرسانی الزم صورت پذیرد.